[O1] daszek na szybę do octy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawelkutno
    Classic
    • 2009
    • 12

Paulina, ciąża

kulig, sorki za wczoraj ale sama wiesz :wink:

Postaram sie dzis być ...
    Paweł
  • kris1235
    Rider
    • 2007
    • 332

Witam , ma moze ktos niedrogo do odstąpienia daszek na tylną szybę do octy??

Komentarz

• KUBAŃCZYK
      Rider
      • 2006
      • 574

witam chyba chodzi ci oto co??

Komentarz

• kris1235
        Rider
        • 2007
        • 332

Zamieszczone przez KUBAŃCZYK
        Tak , chodzi mi o to ale ta akurat nie pasuje bo jest do octy sprzed 2000 roku a moja jest 2006 i juz ma inna tylna szybe tzn bez uszczelki i nawet tam wczoraj bylem i przymierzalismy i nieatety nie pasuje a rzeczywiscie oni maja tam tanio bo na innych aukcjach to chyba lekko przeginaja bo krzycza sobie po 300 pln.ale dzieki za zainteresowanie i pomoc.pozdrawiam.

Komentarz

• KUBAŃCZYK
          Rider
          • 2006
          • 574

Nie ma zaco myslalem ze bedzie pasowala sa 2 firmy wiec jak znajde liki to ci podesle

Komentarz

• RomanS
            Elegance
            • 2004
            • 804

kris1235, no to kup Miloteca. Występuje zarówno w wersji przed jak i po lifcie.
            Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Ziomus1987
              Ambiente
              • 2007
              • 202

Ja mam taki daszek miloteca. Wymaga on jednak troche pracy wlasnej a mianowicie wypelnilem go pianka montazowa i na wieszk poszlo troche zywicy celem docisniecia go calego do powierzchni szyby ale zbytnio to nie wyszlo :? Trzeba by bylo to po prostu usunac. Moge podeslac fotki jakbys byl tym zainteresowany i zrobil jeszcze z niego jakis pozytek a jak nie to nowy kosztuje podajze 125 zl pozdro
              Szukam pracy

Komentarz

• kris1235
                Rider
                • 2007
                • 332

Ziomus1987, no ja Ci sie chce to podeslij te foty na PW

Komentarz

• RomanS
                  Elegance
                  • 2004
                  • 804

Zamieszczone przez Ziomus1987
                  Ja mam taki daszek miloteca. Wymaga on jednak troche pracy wlasnej a mianowicie wypelnilem go pianka montazowa i na wieszk poszlo troche zywicy celem docisniecia go calego do powierzchni szyby ale zbytnio to nie wyszlo Trzeba by bylo to po prostu usunac. Moge podeslac fotki jakbys byl tym zainteresowany i zrobil jeszcze z niego jakis pozytek a jak nie to nowy kosztuje podajze 125 zl pozdro
                  Napisałem o Milotecowym daszku bo też taki wożę :wink:

Z tym, że w moim przypadku wymagał on tylko lakierowania i przyklejenia. Z powodu bylejakości działań "przyklejaczy" był on przyklejany 2 krotnie. Ale nauka nie poszła chyba w las bo trzyma już dobrze od wiosny. Jeśli przetrzyma zimę to może już się uchowa. A mam taką nadzieje bo mnie osobiście taki się podoba. Jest wykonany z ABS-u.
                  Jakbyś na taki się zdecydował to służę uwagami na co zwracać uwagę przy montażu abyś miał raz a dobrze :wink:

Komentarz

• kris1235
                    Rider
                    • 2007
                    • 332

RomanS, udalo mi sie nabyc daszek i jak mozesz to udziel mi rad aby raz a dobrze

Komentarz

• RomanS
                      Elegance
                      • 2004
                      • 804

RomanS, udalo mi sie nabyc daszek i jak mozesz to udziel mi rad aby raz a dobrze
                      Trzeba tylko zwrócić uwagę aby wszystkie czynności wykonali starannie/dokładnie. W pierwszym przypadku moim to zupełnie olali primer i klej który był w milotecowym komplecie. Fakt, ze tego primera to jest tyle co kot...niech bedzie, że napłakał
                      Zastosowali to co do wklejania szyb. Po pierwsze nie wiem jak skutecznie oczyscili szybę i zaprimerowali. Po drugie klej nie połozyli obwodowo jak nakazuje instrukcja Miloteca tylko w postaci klopsów (duzych). Podejrzewam, że z powodu tego w czasie jazdy pęd powietrza wszedł od górnej krawędzi i spowodował, że nakładka odfrunęła :diabelski_usmiech .
                      Dobrze, ze pod koła TIR-a a nie na szybe jakiejś osobówki. No ja tak zupełnie wolno to nie jechałem, ale nieraz bywało szybciej :szeroki_usmiech

Druga nakładka klejona po małej awanturze w ramach reklamacji (zapłacona i sprowadzona przez przyklejaczy) miała juz klej połozony jak należy, czyli naokoło (klej znowu do szyb a nie milotecowy), primer jakis inny ale nie byli chętni zdradzać jaki a na tym się specjalnie nie znam

Komentarz

Pracuję...